Muka Surat Hidupku

Aleeya Qaisarah Sophea

Top Comment :

08 September 2011

Rompakkan Direstoren Mamak Seksyen15



Full rakaman lawati MILO SUAM
TQ.
Take Note: Sila Comment jika ada antara Posting Aleeyaa salah atau mana-mana yang buat/rasa korang ianya tak betol atau mengarut..TERIMA KASIH

07 September 2011

1st Day



1st Day leeya guna TRAFFIK link YANG BARU....
kita tgk perubahannya....pada minggu depan..
kalao berjaya....ini bermakna...traffik tu berjya lah....hih...

Take Note: Sila Comment jika ada antara Posting Aleeyaa salah atau mana-mana yang buat/rasa korang ianya tak betol atau mengarut..TERIMA KASIH

07 Ogos 2011

Harianku..
Harini aku tak berapa gembira..no mood..antaranya :
1) My mom.. kecewa sangat dgn dia..tapi bila ku pk kan apa lagi mampu ku buat..kutelan kuterima bulat-bulat kerna dia ibuku..silapnya..tapi aku jugak kena marah...tak bertegur dgnku...bkn khilafku..tapi khilafnya....SABAR LAGI AKU...
2) NO others words to say...only "KECEWA SANGAT"SANGAT....




Take Note: 
Sila Comment jika ada antara Posting Aleeyaa salah atau mana-mana yang buat/rasa korang ianya tak betol atau mengarut..TERIMA KASIH

01 Ogos 2011


pagi2 leya dah buat entry..duduk2 lepas mengemas barang meniaga leya dok open fb si dia...tapi sangat mengecewakan...apa tak cukup lagi dia nk gurl dalam hidup dia...kalau nk enjoy lagi tak payah pk soal kawin..tak payah nk cakp soal kawin ngn saya...x suka..enjoy lah puas2 ke syurga dunia ni...BUT lepaskan saya kalo tak nk kawin..saya akan cuba cari yang lain..untuk saya lengkapkan hidup saya..saya nk lengkapkan hidup saya.secepat mungkin..nk ada keluarga saya secepat mungkin....tapi hari ni pas tgk fb dia..bkn main ramai lagi dia add gurl2...saya x da lah kisah sagt tapi phm2 lah..MULA2 FB PASTU ???? pk lah sandiri saya dah lalui semua ni.....dia baru nk bertapak kedunia luar.....saya tak nk..sejarah lama berulang balik...itu sahaja...tapi kalau mcm nilah....terpulang pada dia..apa yang saya fikirkan tetap saya teruskan...DUE LEPAS RAYA...kalau fmly tak datag juga....urm...maaflah dgn keputusan ini...saya nk go on dgn hidup saya...PENAT MENANTI...kalau tak nk cakp je...jgn mcm ni.....nk cari masalah bila msalah tak da....






Take Note:
Sila Comment jika ada antara Posting Aleeyaa salah atau mana-mana yang buat/rasa korang ianya tak betol atau mengarut..TERIMA KASIH

31 Julai 2011


 
TUGASKU SEHARIAN HARI INI :
1) Bawak orang g tgk tanah kat bemban ( semoga semuanya menjadi..dapt tambah rezeki nak kawin nanti..amin..)
 
2)Ambil kelapa 100 biji = RM140..untuk berniaga bazar ramadhan 2011 nanti..
                
                 3) Ambil barang2 berniaga umah alongku..

                 4)at 5:30pm..Melawat kubur arwah adikku..
SOMOGA ROHNYA DICUCURI RAHMAT DAN DITEMPATKAN BERSAMA2 ORANG YANG BERIMAN...AMIN..
 
Take Note:
Sila Comment jika ada antara Posting Aleeyaa salah atau mana-mana yang buat/rasa korang ianya tak betol atau mengarut..TERIMA KASIH

Hari ini masih sama macam semalam...perasaan ku masih lagi sama..aku terasa sunyi lagi...si dia masih lagi bz..aku bukan apa dalam ( dalam hati x sedap la) tak tahu kenapa...SUNYI....SUNYI ..itu lah. sebenarnya.aku bkn nk dia mesg aku tiap2 waktu..tapi aku harap dia mesg aku atau tel aku tanya khabar..mula2 dia pergi adalah jugak tnya khbar tapi makin lama makin kurang tnya khabar...sedihnya hati ni..kalau keluar dgn kawan2 lagikan pulak..mesg pun tak da,...sabar lagi...tel??? aku je kot yang tel....dia ni betol2 sayg aku ke apa?? aku harap...dia jujur lah..jgn aku jadi bz mcm dulu....aku bz sampai nk mesg dia tak boleh...aku bkn nak bals2 tapi aku sunyi..dia sah2 kat sana..aku ni kat sini sorang2,...urm...nk cari kawan..lom tentu kawan ni btol2 orangnya...urm..tapi tak pelah..aku kena gak cari kawan...dia dah tntu ada kawan ramai kat sana..aku ni???? terkontang2 kat sini..ajak kawin tangguh2/////BERTANGGUHLAH ANDA.....sehingga satu masa bila saya dah letih.....biarlah saya...????(BIARLAH RAHSIA) Aku dah bg msa gunakanlah sebaiknya...aku bukan gelojoh tapi nk tutup diri dp melakukan maksiat!!!! itu je.....nak menahan nafsu....susahla...nk cakp...biarlah msa tntukan...dan ALLAH menetapkan segalanya untukku..BILA SAMPAI MASA KESABARAN ADA HADNYA...


Take Note: 
Sila Comment jika ada antara Posting Aleeyaa salah atau mana-mana yang buat/rasa korang ianya tak betol atau mengarut..TERIMA KASIH

30 Julai 2011

nak cecite la pasal my jiwang.org dalam hati ni.Tapi apa yang saya dapt rasa si <3 dah mula semacam tak mempedulikan pandagan saya...mungkin siapalah saya nak menasihatkan dia...saya tak layak.hampir 80% semuanya dgar cakp kawan..tak pelah..apa aku rasa bila dalm dilema antara kawan dan org kita sayang..sekarang dia dah rasa..perit tak...BILA KITA TERPAKSA KAWAN DAN SAYG KITA...tapi tak pelah pandai2 lah dia menguruskan hidup dia...tentang hubungan kami pula...my father nk kata hari2 tnya....bila nk masuk meminang...jawapan aku : " ayah bg lah dia masa sampai lepas raya kalau fmly dia tak datg juga ayah pilihlah siapa sahaja untuk saya ....Kali ni reda je lah ayah...bkn nak tingalkan si dia tapi...saya dah telalu bnyk lukakan ayh..tak sanggup nk bantah lagi...reda je lah..segalanya....reda...reda....semoga si dia dapat pham apa aku rasa..fmly aku hanya mahukan yg terbaik takut aku kena KEBAS...umur makin lanjut..dia nk rasa ALYA DAN ASRAF dp aku....SIAPA PUN JODOH aku..aku reda..tak nak sakit lagi....sbb dah telalu bnyk kali sakit.kali ni nak berserah..semoga jodoh dp allah dan pilihan keluarga menberi kebahagiaan......TAPI buat msa ni..fmly msih lagi berharap si dia menjadi suamiku...tapi tak tahu sampai bila.....AKU TERASA..DIA...DIA...DIA..dah bnyk berubh...dia bkn mcam dulu....bkn mcam dulu!!! kembalikan dia...aku sunyi sagt...mana dia yg dulu...mana???



Take Note:
Sila Comment jika ada antara Posting Aleeyaa salah atau mana-mana yang buat/rasa korang ianya tak betol atau mengarut..TERIMA KASIH
PART1 STEVIA SERKAM PROJEK
assalmmualikum....
hari ni LEEYA nak mengadu Leeya cukup letih!!! grrrgrrr apa yg dirancang tak menjadi dengan jayanya sama sekali...mula-mula :
1) leya uruskan budak kerja indon kekebun tapak projek stevia()

2)leeya arahkan budak2 mesin rumput bukan pada tempatnya dgn alasan : LEEYA TAK DIBERI TAHU ARAH MANA TAPAK TANAH LEEYA YANG BARU..rugi22 ( )
3)leeya kena marah ngn pakcik budak indon tu ambik barang tools dia sesuka je...( )

4) makcik leya lak mengadu budak2 suh buat air...urm..sorry lah bapak2..kalo kat rumah leeya leh lah leeya buat air.ni rumah org..korang pun satu kan..dah tahu nk kerja bawak la air dol!!! adui...nyusahkan..!!!
()
5) pastu g balik kat tmpat tu...nak hantar makanan..tagahhari kat mereka...adoi2....bkn nk berkira tapi letih sagt lorrrr......DUIT MINYAK LAGI....DUIT ROKOK...DUIT MAKAN..tak berbaloi..()

6) lagi dugaan besar bila mesin rumput yang digunakan tu.ROSAK!!! DAMN!!! tahu tak tu pakcik saya punya bkn saya punya....urm...dugaan reda je lah kan..()

7)lagi satu....kerja lain diharap siap..ciput je siap!! urm..sabar je lah..nantikan je lah apa for the next part stevia projek......


Take Note: 
Sila Comment jika ada antara Posting Aleeyaa salah atau mana-mana yang buat/rasa korang ianya tak betol atau mengarut..TERIMA KASIH
My bisnus on Bulan Ramadhan

Hari ni leeya g mengundi untuk tapak bazaar ramadhan,leya dapat tapak lama..tapak kakak leya meniaga dulu...skrg leeya dapt mewarisi tapak tu..ALHAMDULILLAH..SEMOGA ALLAH MERAHMATI DAN MEMURAHKAN REZEKI LEEYA LAGI TAHUN INI..amin...amin....

Leya dapat menu baru,ayah leeya bagi..:
1)air katira
2)air cendol
3)air cincau
4)air mata kucing
5)air tembikai susu

Inilah menu leeya untuk tahun ni....MURAHKANLAH REZEKIKU YA ALLAH...Amin...amin....



Take Note: 
Sila Comment jika ada antara Posting Aleeyaa salah atau mana-mana yang buat/rasa korang ianya tak betol atau mengarut..TERIMA KASIH

25 Julai 2011

Ramadhan 2011


Kedatangan Ramadhan 2011

Ramadhan tahun ni leeya nak mencuba rezeki leeya dengan bermiaga di Bazar Ramadhan Ditaman leeya..Tapi leeya kena upah Orang... Sbb Leya kerja...so kenalah leeya upah orang. by the way jgn risau Leya still ada gak kat bazar tu tapi lewat sikit sbb leya balik kerja kul 4:30 mybe dalam area kul 5:30 leeya sampai..Harap budak Kerja leeya Dpat jadi seorang pekerja yang jujur hendaknya..amin.... MENU?? ha ni mesti menjadi tanda tanya leeya meniaga apa kan..(^_^) leeya berniaga :
  1. air katira (hijau colour/white colour)
  2. air cendol
  3. air cincau
  4. air mata kucing
  5. air asam masin
* KUIH MUIH insyALLAH..akan dibuat oleh Ibu leeya jika dia tak letih...
                             (HOT ITEMS  masakkan IBU --> POPIA SAMBAL...)
Rasanya cukuplah 5 items ini... harap murah rezeki leeya tahun ni..amin...amin... doakan leeya yer...

Take Note:
 Sila Comment jika ada antara Posting Aleeyaa salah atau mana-mana yang buat/rasa korang ianya tak betol atau mengarut..TERIMA KASIH

23 Julai 2011




Take Note:
Sila Comment jika ada antara Posting Aleeyaa salah atau mana-mana yang buat/rasa korang ianya tak betol atau mengarut..TERIMA KASIH


 Leya sedang ingat2 tarikh-tarikh bersejarah dalan hidup leya;
  1. 10.10.2006 leya mula rapat dengan abg leya...kami mulai rapat sewaktu kami berdua berbuka puasa sama-sama belajar di politeknik kota melaka.ayat yang leya ingat sampai sekarang ' awak tolonglah tunjukkan jalan pada kak echa tu.dia tak tahu jalan balik tu...saya temankan awak..' ( bukan nk menggatal tapi masa tu kak echa kata ko temanla akk takut la)...hihiih ingt lagi ayat tu...masa nak balik poli balik lepas teman akk echa tu..kitorang sempat lak tu dating at klebang..itulah tempat pertama kitorang dating..PANTAI BERSEJARAH KU..diakhir kata last ayat dia malam tu..mcm ni ' awak nak saya temakan awak tak balik' ( maklumlah masa belajar tak ada kereta leya naik moto.dia naik kreta..nak temakan..pendek kata malukan..lepa cakplahh) ' x pelah  awak saya dah biasa.....
  2. 12.6.1988 opkoss MY BIRTHDAY... every year we are celebrate toghether... i love him SO much love u bebe..
  3. 6.12.1988 opkoss MY BELOVE BIRTHDAY..... love u dear everyday u make me happy even if i know u being disappointed... thanks my dear make me happy unlimited as possible as u can...
  4. 28.3.2010 my engagement date.. but...urm..
  5. 25.12.2010 our engagement is finished over ...i know all this happened  from my mistake.i dnt know how come i can do like that...i dant want to do like that..but...urm..mybe this is them call 'alleged engagement' eh correct or not erk...belasah je kot... :)...everyone akan melaluinya...im i rite?? just difficult or easily je rite...and what ever is i learn from my mistake ...all this happend make me matured.Banyak benda saya belajar daripada apa yang telah berlaku..suddently saya bersyukur diatas apa yang berlaku. thanks god....banyak yang sy telah belajar...
  6.  Dalam awal tahun 2011 (tarikh tak berapa nk ingt) mungkin dah jodoh kita kan sayang...rasa sayang kita yang tak mungkin dapat dipisahkan..sayang semoga hubungan kita diberkati ALLAH dan keluarga..walaupun kita tahu selepas ini keluarga mungkin ada sedikit menghalang..namun kita mencuba adalah lebih baik kan..sayang ketahuilah.. susah untuk b mengubah sayang ini walaupun b dah cuba untuk mengubah cinta ini..namun jodoh kita kuat kita bercinta kembali.tapi kali ini agak berbeza kerna.....kita bercinta JARAK JAUH...dulu kita bercinta jarak dekat...mybe sebb itulah kita sering bergduh...sayang ingat tak..pepatah...DEKAT BAU BUSUK...JAUH BAU WANGI...betulkan..bila kita berjauhan rasa sayang kita makin menjadi2...rasa baru je bercinta...apa yang telah terjadi banyk mematangkan kita sayang..semoga kasih sayang kita akan tetap bersemadi hingga ke liang lahad dan insyALLAH jika mendapat keredhaan ALLAH S.W.T hingga ke syurga kita bersama..amin....sayang...bb harap walupun kita diduga olleh ALLAH...kita jgn lupakannya ya..kita ingati dia..kerna dia ada sesuatu yang lebih baik untuk kita...kita dapt tgk apa yang terjadi kan sayang.....BB HARAP KITA KE SYURGA BERSAMA..AMIN...AMIN...AMIN...
Take Note:
Sila Comment jika ada antara Posting Aleeyaa salah atau mana-mana yang buat/rasa korang ianya tak betol atau mengarut..TERIMA KASIH

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails